From
Subject
Time (UTC)
notification+zrdp61evor11@facebookmail.com
[DA'WAH & PARA PENCINTA SHOLAWAT SENUSANTARA Bersama ( UMMA )] Asalamualaikum wrb
2016-08-31 14:18:10
To: DA'WAH & PARA PENCINTA SHOLAWAT SENUSANTARA Bersama ( UMMA )
From: notification+zrdp61evor11@facebookmail.com (sender info)
Subject:

[DA'WAH & PARA PENCINTA SHOLAWAT SENUSANTARA Bersama ( UMMA )] Asalamualaikum wrb


Received: 2016-08-31 14:18:10
  Utsman Al-Qassam , Teddy Susanto , dan Muh Misran Al Qusman II mengirimkan sesuatu di DA'WAH & PARA PENCINTA SHOLAWAT SENUSANTARA Bersama ( UMMA ) .       Utsman Al-Qassam 31 Agustus pukul 22:16   Asalamualaikum wrb Bismilahirohmanirohim Selamat malam sahabat setiaku󾌵 Kemerdekaan sebenar ialah bebasnya hati daripada penjajahan hawa nafsu dan syaitan yang memperalatkan dunia agar manusia tidak menjadi hamba Allah dan khalifah yang menegakkan hukum Allah dalam diri, keluarga, masyarakat dan negara! Penjajah sudah lama meninggalkan kita, tetapi kerana hati dan fikiran masih terjajah oleh hawa nafsu dan syaitan, maka cara hidup penjajah terus berakar umbi dalam sistem hidup kita. Cara hidup kita masih meletakkan kemajuan fizikal dan material sebagai matlamat. Sedangkan itu hanya alat untuk mencapai ketenangan jiwa dan kebahagian akhirat yang kekal abadi. Tersohorkah kita di dunia, unggulkah kita di akhirat... jika masih menjadi Pak Turut kepada hawa nafsu yang menjadikan dunia pasaran sebagai 'tuhan' dan cara hidup yang materialistik sebagai 'sembahan?' Syukur atas nikmat merdeka ini... justeru, mari kita gunakan nikmat ini untuk mencapai KEMERDEKAAN yang sebenarnya! #mesegsUtsman Al-Qassamm   Suka Komentari    
   
 
   Facebook
 
   
   
 
Utsman Al-Qassam, Teddy Susanto, dan Muh Misran Al Qusman II mengirimkan sesuatu di DA'WAH & PARA PENCINTA SHOLAWAT SENUSANTARA Bersama ( UMMA ).
 
   
Utsman Al-Qassam
31 Agustus pukul 22:16
 
Asalamualaikum wrb
Bismilahirohmanirohim

Selamat malam sahabat setiaku󾌵

Kemerdekaan sebenar ialah bebasnya hati daripada penjajahan hawa nafsu dan syaitan yang memperalatkan dunia agar manusia tidak menjadi hamba Allah dan khalifah yang menegakkan hukum Allah dalam diri, keluarga, masyarakat dan negara!

Penjajah sudah lama meninggalkan kita, tetapi kerana hati dan fikiran masih terjajah oleh hawa nafsu dan syaitan, maka cara hidup penjajah terus berakar umbi dalam sistem hidup kita.

Cara hidup kita masih meletakkan kemajuan fizikal dan material sebagai matlamat. Sedangkan itu hanya alat untuk mencapai ketenangan jiwa dan kebahagian akhirat yang kekal abadi.

Tersohorkah kita di dunia, unggulkah kita di akhirat... jika masih menjadi Pak Turut kepada hawa nafsu yang menjadikan dunia pasaran sebagai 'tuhan' dan cara hidup yang materialistik sebagai 'sembahan?'

Syukur atas nikmat merdeka ini... justeru, mari kita gunakan nikmat ini untuk mencapai KEMERDEKAAN yang sebenarnya!

#mesegsUtsman Al-Qassamm
 
Suka
Komentari
 
 
   
   
 
Lihat di Facebook
   
Sunting Pengaturan Email
 
   
   
Balas email ini untuk mengomentari kiriman ini.
 
   
   
 
Pesan ini dikirim ke deleted@email-fake.pp.ua. Jika Anda tidak ingin menerima email ini lagi dari Facebook, berhenti berlangganan.
Facebook, Inc., Attention: Community Support, Menlo Park, CA 94025